« Ebba och blattarna: Är SAOL till för att bekräfta mig? | Main | Black & white Rusalka in ultima Thule »

Comments

Ann-Krestin Vernersson

Hej

Vad glad jag blev när jag fann denna text på nätet.
Birgit var i Malmö dec 2000 och hämtade Sydsvenska Dagbladets kulturpris. En givande tillställning, tack vare Birgit. Hon avbröt alla som försökte hålla tal. Varför gjorde du det?, undrade jag. Jo, sa Birgit, det blir mer personligt på det sättet. Värt att minnas till andra fester!
I samband med prishämtningen gjorde hon sin absolut sista föreläsning vid Musikhögskolan i Malmö. Många unga människor lyssnade och hon tog upp dem på golvet. Undrar om de visste vad de var med om?
Ca tre månader senare var hon borta. Jag pratade med henne kvällen innan hon dog. Ann-Krestin, sa hon, när jag är av med den här skiten, så fortsätter vi med arbetet. Hon menade de föreläsningar jag fick möjlighet att hjälpa henne med. Vi skulle resa till Finland m.m.
Tack för detta, hälsar
Ann-Krestin Vernersson i Malmö

Jon

Verkligen synd att du inte har ett enda ord om Kåre Gundersen som var den samlande länken under uppsättningen av Aniara. Detta rymdepos hade aldrig varit möjligt att genomföra utan sådana krafter som Kåre Gundesen. Om man betänker vilka olikheter och viljor som upphovsmännen var beskaffade med. Det var ett under och stor prestation att uppsättningen gick att genomföra. Tack vare Kåre Gundersen, som måste få all kredit. Utöver Aniara har Birgit Åkesson Kåre att tacka för mycket i hennes Koreografiska arbeten och utveckling. Men tyvärr har detta aldrig tidigare framkommit.
Birgit var en stor vän och lärare till mig. Liksom Kåre som ännu är i livet. Jon

VorbLevevew

Looked for a lecture in Yandex, and came across this page. Some information on the topic of my essay scored. It would be a little more, and thanks for that!
http://mavericksheep.ipbfree.com/index.php?showuser=705

The comments to this entry are closed.