« Flumskola och välgörenhet - folkets fiender till vänster och höger | Main | Sensation som kom bort - medelklassen större hot än klimatförändringar ? »

Comments

Line

Av alla förändringsplaner av Odenplan är det INGEN som föreslår en rivning av Odenplans läkarhus! Varför? Ingen skulle protestera. Låt mig dra 4 korta argument för en rivning av monstret:

1. Det är FULT
2. Det är underdimensionerat (ironiskt nog) med tanke på att bygget tar upp ett helt kvarter MEN att det bara gäller byggnadens gatuplan - höj blicken! - så himla mycket yta som är outnyttjad!!! (Dessutom vad är grejen med en inskjuten fasad, dvs den delen som vetter mot Norrtullsgatan?)
3. Det skulle vara trevligt med ett hus som hade en extra ingång/utgång uppe på Observatoriekullen så att denna bortglömda park fick lite folkliv och fiket däruppe kunder.
4. Genom att inte gräva ner gallerian stannar konsumenterna ovan jord och småbutikerna i kvarteret skulle kunna fortsätta leva och bidraga till den gemytliga atmosfär som kännetecknar Odenplan. Låt staden LEVA!

Stefan Johansson

Bra kommentarer. Läkarhuset är väl den byggnad vid Odenplan som ingen skulle sakna. Den indragna fasaden mot Norrtullsgatan beror som så många liknande indragna fasader i stan antagligen på att man på 60-talet förutsatte ännu fler rivningar och breddning av ett stort antal gator - kolla Regeringsgatan, värsta exemplet.

The comments to this entry are closed.