« Läst & lyssnat forts - alert EU-bevakning med sömnigt bild-PS | Main | Kris eller förändring och är medelklassen onödig? »

Comments

Jenny

Å mitt gamla Odenplan, där jag växte upp. Fyllecentrum? Tja, jag morsade alltid på gubbsen med dragspel när jag passerade som barn/ung. Och Sippans kiosk handlade man i. Barnkrubban vid kyrkan gick man i. Och som tonåring hängde man på en av de tidiga pizzeriorna - och på Hagströms musikbutik i hörnan.
Gick förbi där nyss och såg det tragiska... (fast min leksaksbutik finns kvar!!) Någon sa mig att det häftiga t-banetaket ska försvinna också. Och ersättas med en glas-kub. Ja men såna finns det väl inte tillräckligt många i stan? Det är väl bara att ge sig, trakterna runt Odenplan har ju blivit rätt bostadsrättssnobbiga. Inget blir ju sig likt sen Tranan - plejset med juste fika och råghalvor med leverpastej - blev snobbkrog. Hej å hå, vi som växte upp i gamla Vasastan har nog lite svårt för snofsifieringen som redan är ett faktum. Men bra att ni kämpar emot mot ännu värre tilltag! Jenny, Vasastanstjej

Gabrielle

Visst, du har förstås rätt: galleriabyggaren drar vidare efter ett par år och sen finns ingen koll alls av vilken typ av affärer som finns i gallerian. Vi går inte på det där, vill inte ha nån galleria. Men starka krafter är emot, tyvärr. Nu verkar man ju vilja lägga gallerior även på andra ställen i trakten av Odenplan. Fram för mer glimrande shopping! Suck!

Halloween

I don't know whether war is an interlude during peace, or peace an interlude during war.

The comments to this entry are closed.