« Ny stadsarkitekt i the Capital of Scandinavia | Main | Fjäriln vingad syns på Haga? »

Comments

Danjel Andersson

Vi har ju ingen festival värd namnet i Stockholm - inte på scenkonstområdet i alla fall. Alla medel går ju till stora stela institutioner.(Och de gör knappt någonting av högsta kvalitet). Så vad pratar du om? Kulturkalas och nattöppet?

Stefan J

En riktig festival för scenkonst eller helst flera med olika inriktning borde väl en stad som Stockholm ha. Det var därför vi en gång startade fyrbåken Scensommar. Men den festivalisering som Göransson och andra talar om, där otillräckliga resurser manglas ut över för många verksamheter och events, ger oss inga festivaler i ordets rätta betydelse samtidigt som basverksamheterna utarmas. Det är klart att man kan välja bort mainstream-kultur och enbart satsa på avantgardet men då väljer man också bort den stora publiken och därmed en stor del av den nya publiken.

Stefan J

Ja, vi talar "kulturkalas och natntöppet". Tyvärr. Vad gäller den stora institution där jag jobbar så tycker vi att t.ex. Holms, m.fl:s Ring,Eks & Ekmans Orphée, höstens premiär med/av Boyacioglu & Paula Malmborg,etc. ligger ganska långt framme. Och inte blir sämre av att ofta hållas tillgängligt över längre tid. Nattöppet blir svårare. Kulturkalas deltar vi i efter förmåga utan att skära i väsentligheter.

The comments to this entry are closed.