« "Den älskliga eleven Al-Lu-Te" - Stefan minns evigt ung Lena Nyman | Main | apropå dagens minnen - Palmemordet 25 år »

Comments

Jan Olov

Klok som alltid. Namnet på den som spelar Lear på NT har jag glömt, men jag minns att jag aldrig gillat honom något vidare.

Millie

Derek Jacobi spelare Lear på NT. En fantastiskt skådespelare, den som sett Jag, Claudius kan aldrig säga något annat. Dessutom, trist skrivet om Rhenguldet på Met. Det var en fantastiskt charmig uppsättning, dock var den kanske lite för charmig för Stefan. Den stora massan får väl inte tillfredsställas om något ska anses vara bra.

Sven Hugo Persson

Kung Lear med Derek Jacobi har lovordats av en enig brittisk kritik. En veteran menade att det var den bästa Lear han någonsin sett. Just for your information. Det är också en missuppfattning att föreställningen gjorts för National Theatre. Den gjordes för en liten välrenommerad teater, Donmar Warehouse, "off West End som det heter och regisserades av den teaterns konstnärlige ledare Michael Grandage. Sedan ingick denna föreställning i National Theatres satsning på digitalsända föreställningar, men den har alltså aldrig stått på den brittiska nationalscenens repertoar.

Stefan Johansson

Bra med klarläggande från informerad Persson!

The comments to this entry are closed.